Тотального закриття шкіл на карантин в Україні не буде. У разі збільшення показників захворюваності COVID-19, на місцевому рівні будуть закривати окремі навчальні заклади до стабілізації ситуації.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Україна 24» заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає ЧЕСНО.

За словами Ляшка, діти підуть до шкіл 1 вересня, як зазвичай. У разі необхідності, деякі навчальні заклади можуть закривати на період, необхідний для стабілізації епідеміологічних показників. «Якщо «червона зона» — школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школи відкриваються», — заявив головний санітарний лікар.

«Тотального закриття шкіл на території країни не буде, якщо не будуть перевищені пороги з грипу та грипоподібних захворювань», — повідомив Ляшко. За його словами, в областях України щорічно закриваються школи через підвищення захворюваності на грип та грипоподібні захворювання і в зв’язку з цим вироблена чітка методологія.

Головний санітарний лікар також повідомив, що Україна переходить на нову систему карантину. Будуть визначені зелена, жовта, помаранчева і червона зони. «Червона — це жорсткий карантин, який у нас діяв в кінці березня-початку квітня. Зелена, жовта і помаранчева зони – легші зони, які обмежують певну діяльність, але не повністю закривають. Тобто там, дотримуючись протиепідемічних вимоги, будуть працювати сфери економіки », – пояснив Ляшко.