На сьогодні медикам доводиться працювати в складних умовах, особливо в період боротьби з COVID-19. Випадки, коли працівникам екстреної медичної допомоги доводиться контактувати з агресивними та неадекватними пацієнтами, наражаючи себе на небезпеку, трапляються все частіше. Серед останніх – виклик за адресою по вулиці Олексія Панченка. На спрацювання «тривожної» кнопки прибули поліцейські охорони та вгамували хулігана.

Про це розповідає пресслужба Управління поліції охорони в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Близько вісімнадцятої години на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Черкаській області надійшов сигнал «тривога» з карети «швидкої», яка за даними GPS-навігації, знаходилась по вулиці Олексія Панченка.

Прибувши за вказаною адресою за лічені хвилини, наряд реагування виявив агресивного чоловіка, який в неадекватному стані погрожував медикам та оточуючим громадянам фізичною розправою. Фельдшер розповів, що чоловік наніс йому кулаком удар в обличчя, після чого бригада одразу натиснула «тривожну» кнопку.

На зауваження правоохоронців чоловік не реагував, а навпаки – почав провокувати бійку. Декілька секунд знадобилося поліцейським, щоб його заспокоїти за допомогою кайданок.

Правопорушника передано працівникам патрульної поліції.

– Послуга «Терміновий виклик поліції» – це елемент системи тривожної сигналізації, призначення якого полягає в передачі сигналу тривоги з місця події на централізований пульт спостереження поліції охорони. Встановлюємо «тривожну» сигналізацію в банківських установах, офісних приміщеннях, навчальних та торговельно-розважальних закладах, у квартирах та приватних будинках тощо. В залежності від потреби, «тривожна кнопка» може бути стаціонарною та мобільною (брелок). На сьогоднішній день це ефективний засіб для забезпечення особистої та публічної безпеки, адже простота використання та миттєве прибуття озброєної групи реагування – це Ваш надійний захист у будь-якій ситуації, – розповідає начальник Управління поліції охорони в Черкаській області полковник поліції Василь Курятник.