Прохолодний епізод на Черкащині, провісник осені, завершився. В атмосфері над Україною північний тип погоди поступається місцем західному, який вже несе у наш регіон теплі повітряні маси. Температура повітря підвищиться вночі до 13-18º, вдень до 27-32º.

Про це повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ЧЕСНО.

– Нинішній тиждень особливий для українців, адже ми всі готуємося до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України і антициклон «EMIL» із Заходу організує на Черкащині стійку та теплу погоду, – відзначає він. – Денні 25-30º створять чудові умови для відпочинку на природі, збирання врожаю та підготовці господарського комплексу до осінньо-зимового періоду, який вже «не за горами». Лише у четвер-пятницю, тобто 20-21 серпня, внаслідок впливу улоговини атлантичного циклону, місцями можливі грозові дощі.

Літні температури, відсутність більше місяця ефективних дощів та суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту і підстильної поверхні. Зараз на Черкащині найвищий 5 клас пожежної небезпеки! Особливу увагу на дотримання правил безпеки варто звернути мисливцям і відвідувачам лісів та паркових зон, адже сезон полювання на пернату дичину у цьому році розпочався і триває на фоні надзвичайної пожежної небезпеки.