24 серпня 2020 року у Долині Троянд на головній сцені свята до Дня Незалежності привітали переможців челенджу «Черкаси спортивна столиця». Його напередодні у соціальних мережах організував заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар, який є куратором спорту в місті. Він привітав черкасців та вручив подарунки переможцям.

«Звісно ми хотіли цього дня провести спортивне свято, подібне до тогорічного “Черкаського спортивного фестивалю”, але цього року, в зв’язку з карантинними обмеженнями, ми відмовились від цієї ідеї, та не відмовились від розвитку спорту. Хоча про це мені не треба й розповідати, ви всі самі це бачите, ось праворуч від сцени встановлений нами відкритий ринг, а навколо оновлена спортивна інфраструктура. Ми дякуємо кожному платнику податків за можливість розвивати спорт у нашому місті!», – зазначив Юрій Ботнар.

Юрій Ботнар з переможцями челенджу “Черкаси спортивна столиця”

Головний приз – велосипед, отримала активна учасниця челенджу Аліна, яка займається тайбо в черкаському клубі змішаних єдиноборств MMA GRIZZLY. Приз за найкреативніше відео – ящик із різними корисними дрібничками для занять спортом, отримав Павло, який займається теквондо.

«Ми вирішили розвивати спорт і через соціальні мережі, адже зараз це найкращий майданчик для його популяризації, доступ до якого є в людей різного віку. Тож ми провели челендж “Черкаси спортивна столиця”. На головній сцені свята, користуючись нагодою, я хотів би вручити переможцям призи, які підійдуть для будь-якого спорстмена. Я був вражений тим, яка в нас активна та спортивна молодь. Дякую всім, за те, що допомагаєте розвивати нам спорт, дякую кожному містянину та вітаю зі святом! Слава Україні! Слава Черкасам”, – звернувся до містян свободівець Юрій Ботнар.