1 вересня 2020 року на сесії міської ради депутати підтримали ініційоване свободівцями виділення коштів на систему «Безпечне місто». Так, завдяки змінам до Програми забезпечення правопорядку в Черкасах на 2016-2020 рік кошти на впровадження цієї системи отримає Національна поліція.

«Департаменту освіти та гуманітарної політики вдалось зекономити кошти, які спрямували на субвенцію Національній поліції для впровадження системи «Безпечне місто». Ми завжди підтримували і продовжуватимемо підтримувати впровадження цієї системи, адже розуміємо наскільки це важливо для міста. Черкаси мають стати безпечними для кожного жителя», – зазначає директор департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов.

«Через небажання певних чиновників міської ради вже кілька років не можуть встановити камери відеоспостереження по місту. Натомість наша свободівська команда успішно встановлює систему відеоспостереження у галузях, які курує», – зазначає заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.