В області активно працюють над впровадженням програми «Безпечна Черкащина». Нещодавно обласна і міська ради виділили необхідну суму, близько 6 млн грн, для впровадження цієї програми.

На цьому наголосив в ході пресконференції керівник Поліції Черкаської області Михайло Куратченко, передає ЧЕСНО з посиланням на Вичерпно.

Ці кошти мають піти на створення ситуаційного центру, який буде розташований в ГУНП в Черкаській області. Саме він акумулюватиме інформацію, яка збиратиметься з відокамер, розташованих по всій області.

– Після створення центру буде можливість підключити відеокамери, які є на території області. На території міста Черкаси працюють 27 відеокамер, які також підключать до ситуаційного центру, — наголосив Куратченко.

Наявність мережі камер дозволятиме попереджати акти вандалізму та злочини проти життя і здоров’я людей.

– Ми зможемо своєчасно реагувати, а не через добу, — наголосив Михайло Куратченко. — До прикладу, нашій області не розкриті десять фактів викрадення елітних автівок. Нам доводиться йти слідом злочинців, коли вони вже покинули наше місто. Ми витрачаємо тільки тиждень, щоб встановити їх рух. А завдяки встановленій програмі зможемо робити це швидше.

За словами керівника Черкаської поліції, для того, щоб програма була ефективною тільки по місту Черкаси має бути встановлено від 490 до 600 камер.

– Наразі ми намагаємося підключити хоча б 274 камери, які є на території області. Серед них є камери з функцією розпізнавання номерних знаків (35), також є цифрові, які відповідають зазначеному комплексу. Але є й аналогові, — відзначив Куратченко.