9 жовтня 2020 року під час прес-конференції кандидат на посаду міського голови від ВО «Свобода» Сергій Воронов заявив про замовний політичний тиск на нього.

Напередодні, Сергію Воронову спробували вручити підозру про надуману «службову недбалість» як директора департаменту освіти та гуманітарної політики. «Що стосується цієї справи, то мене не звинувачують у розтраті коштів, не звинувачують у ще якихось неправомірних діях. Натомість мене звинувачують у «службовій недбалості», хоча я завжди сумлінно ставлюсь до своїх посадових обов’язків», – прокоментував ситуацію Сергій Воронов.

Також він додав, що пов’язує «підозри» від прокуратури із передвиборчою агонією провладної партії, яка все більше втрачає свої рейтинги в Черкасах. «Я звертаюся до кандидата від партії «слуг» і повідомляю, що тиск від правоохоронців не допоможе, а власне методи «слуг» подібні на методи, якими користувалась у свій час партія регіонів» – говорить Сергій Воронов.

Також свободівець додав, що раніше йому погрожували та попереджали про відкриття проти нього кримінальних справ, якщо він не вчинить певні дії проти діючого міського голови. «Ще влітку зі мною намагалися сконтактувати невідомі мені люди. Вони хотіли, щоб я знаходив якусь інформацію, аби підставити чи скомпрометувати міського голову. Після кількох контактів я почав ігнорувати цих людей, бо вважаю подібні речі негідними, брудними та аморальними. І через що отримав тезу: «прилетить тобі». Саме через це я вважаю всю цю ситуацію політичним переслідуванням, бо вона виникла саме перед виборами. Прямо перед вікнами міської ради знаходиться борд кандидата від провладної партії, на якому написано: «Чесний кандидат». Вочевидь саме він і будує свою передвиборчу кампанію шляхом винесення підозр правоохоронними органами працівникам міської ради, щоб очорнити їх, назвати негідниками та корупціонерами, а себе натомість позиціонувати «чесним та порядним». Відповідно вся ця ситуація пов’язана з тим, що провладний кандидат готує собі передвиборчу програму подібними брудними методами. Спроба винесення цієї підозри і всіх наступних буде пов’язане саме з цим», – додав Сергій Воронов.