За процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури  жительці Шполянського району повідомлено про підозру за фактом використання завідомо підроблених офіційних документів, що призвело до незаконного вилучення із державної власності 35 земельних ділянок, розташованих на території Антонівської сільської ради Шполянського району (ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, підозрювана надала державному реєстратору підроблені акти про право власності на земельні ділянки та заяви громадян, на підставі яких здійснено незаконне вилучення земель сільськогосподарського призначення загальною площею близько 70 га з державної власності шляхом реєстрації їх за фізичними особами.

У ході досудового розслідування судом задоволено клопотання прокурора про накладення арешту на землю з метою недопущення її подальшої перереєстрації.

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.