20 жовтня цього року відбулась презентація мобільного додатку доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля. А також до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

Про це інформує ГО «Інтерньюз-Україна», передає ЧЕСНО.

Понад 100 українських громадян досі незаконно ув’язнені у Росії та окупованому Криму. Більше 200 військовополонених і цивільних заручників у нелюдських умовах утримуються у підвалах окупованого Донбасу. Усі вони – жертви репресій за політичною, національною та релігійною ознакою.

Додаток #PrisonersVoice дає змогу повною мірою осягнути, як проводились допити та що відбувалося у в’язницях на території РФ з трьома колишніми бранцями Кремля: Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком та Володимиром Балухом.

Фрагмент сторінки сайту

За допомогою 11-хвилинної AR-технології ви зможете глибше відчути емоційні переживання українські полонених — від обставин арешту до життя у колонії та повернення додому.

Завантажити додаток можна за посиланням.

Розробка додатку доповненої реальності #PrisonersVoice стала можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду. За словами виконавчої директорки Фонду Юлії Федів: «Важко повірити в те, що після всіх трагічних подій, які пережив світ у ХХ сторіччі, після десятиріч боротьби за демократичні цінності – у нашій реальності досі існують політичні в’язні. Україна набагато більше, ніж останні шість років, перебуває у стані інформаційної війни. #PrisonersVoice – це рука допомоги, внесок у немовчання, який може зробити кожен з нас».

Проєкт #PrisonersVoice підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Українського культурного фонду і у співпраці із Центром громадянських свобод та з іншими партнерами. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.