12 листопада 2020 року директор департаменту соціальної політики, свободівець Олег Гудзенко у ефірі програми «Сьогодні. Головне» на Суспільному розповів про пільговий проїзд у громадському транспорті під час карантину у Черкасах.

«Згідно законодавства є перелік таких осіб, це учасники АТО; особи з інвалідністю І та ІІ групи та особи, що їх супроводжують; діти з інвалідністю; діти з багатодітних родин; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; також це ліквідатори аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії. Всі вони незмінно мають право на пільговий проїзд під час карантину. Черкаська міська рада здійснює компенсацію їхнього проїзду для КП «Черкасиелектротранс» за кошти міського бюджету. Також сесією міської ради розширили перелік осіб, що мають право на пільговий проїзд: це також школярі та студенти ВНЗ», – розповів Олег Гудзенко.

Головний спеціаліст департаменту ЖКК Черкаської міської ради Павло Мосійчук також зазначив, що наразі приватні перевізники міста, здійснюють пільговий проїзд категорійних осіб за свій рахунок. Так, під час карантину, коли діє дозвіл на обмежену кількість пасажирів , перевізники забезпечують 2 посадкових місця для людей, що мають право на пільговий проїзд.