Директор Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, свободівець Олег Гудзенко розповів  виданню ЧЕ24ONLINE про роботу Будинку ветеранів ім. Є. Подолянчука, «Програму соціальної підтримки сімей на 2021-2025 роки» та монетизацію одноразової матеріальної допомоги «Пакунок малюка» у Черкасах.

«Ми підтримуємо подібні ініціативи та тісно співпрацюємо з Будинком ветеранів, наша робота полягає в співробітництві з учасниками АТО, адже впевнені, що вони мають відчувати підтримку на всіх рівнях, як країни так і міста. Одним із співзасновників Будинку ветеранів ім. Є. Подолянчука є наш працівник, начальник відділу по роботі з учасниками АТО Болсуновський Володимир», – зазначив Олег Гудзенко.

Також він розповів про збір вживаного одягу для осіб, які цього потребують, в спеціальні контейнери по місту. Ця ініціатива в місті діє з 2017 року, відколи цей проект переміг у міській цільовій програмі «Громадський бюджет міста Черкаси». Відтепер їх обслуговуватиме Територіальний центр надання соціальних послуг у місті  Черкаси.

За словами Олега Гудзенка, наразі також ведуться роботи для того, щоб департамент соціальної політики став доступним для людей з інвалідністю. Нещодавно були встановлені контрастні наліпки на вхідних дверях та колонку для звукового орієнтиру з метою вільного доступу до приміщення департаменту для осіб з порушеннями зору. Під час карантину департамент проводить електронний прийом громадян та опрацьовує онлайн-заявки.

«Нещодавно виконком затвердив «Програму соціальної підтримки сімей на 2021-2025 роки». В ній передбачено ряд заходів в частині соціально-економічної підтримки сімей, поширенню сімейних форм виховання дітей-сиріт, недопущення соціального сирітства серед громадян міста, здійснюватиметься і ряд заходів щодо протидії торгівлі людьми», – зазначив очільник соцполітики, Олег Гудзенко.

Також він розповів про монетизацію одноразової матеріальної допомоги «Пакунок малюка». На його думку, саме батьки виходячи з власних потреб, повинні вирішувати чи краще їм отримати грошову допомогу чи речі, які стануть в нагоді одразу після народження малюка.