Управління Служби безпеки України у Черкаській області проводить системну боротьбу з контрабандою. За 10 місяців цього року правоохоронці попередили незаконне переправлення великих партій наркотиків, державних лісових ресурсів і протиепідеміологічних засобів. За цей період блокували контрабанду оптової партії психотропних речовин за кордон на більше ніж 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Наркотрафік організували декілька мешканців Черкаської та Сумської областей. Вони намагалися переправити «товар» через держкордон поза встановленими пунктами пропуску автотранспортом наркокур’єрів. Правоохоронці затримали автомобіль одного з фігурантів поблизу державного кордону. Під час його огляду виявили майже 30 кілограмів готової психотропної речовини – мефедрону.

Також співробітники СБУ попередили нелегальне переправлення понад 10 тисяч респіраторних масок до однієї з європейських країн. Фігурант, незважаючи на запроваджені обмеження у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні, намагався налагодити механізм контрабандного переправлення респіраторних масок за кордон. Своїм зарубіжним клієнтам ділок планував реалізувати захисні засоби за понад 700 тисяч у гривневому еквіваленті.

У цьому році співробітники Управління Служби безпеки України у Черкаській області блокували незаконне переміщення за кордон забороненої до експорту цінної деревини на 200 тисяч доларів. Нелегальний бізнес організували представники однієї з столичних комерційних структур.

Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандної лісопродукції під час спроби перетину митного кордону «Київ-Столичний».

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за вказаними фактами, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.