Заклади культури Черкаської області отримали гранти від Українського культурного фонду на розвиток культурних і креативних індустрій в часи пандемії.

Про це повідомляють на сторінці Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Шість закладів отримали кошти межах програми “Культура в часи кризи: інституційна підтримка”:

  • Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені В.Симоненка;
  • Корсунь-Шевченкiвський державний iсторико-культурний заповiдник;
  • Кам’янський державний історико-культурний заповідник;
  • Черкаський академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка;
  • Черкаський обласний краєзнавчий музей;
  • Комунальний заклад “Об’єднання художніх колективів”.

Оскільки програма орієнтована на підтримку закладів культури під час пандемії, усі заклади отримали дезінфекційні, захисні засоби, антисептики.

Отримані суми здебільшого заповідники й бібліотека ім. В. Симоненка спрямували на ремонт і придбання нової техніки, камер відеоспостереження, запису англомовної версії екскурсій на аудіогіди, проведення онлайн-екскурсій, оновлення експозиції та доопрацювань сайту.

У Черкаському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка за грантові кошти відремонтували офісну техніку, придбали матеріал для виготовлення нових і поновлення старих вистав, надрукували і використали афіші та банери, створили сучасний веб-сайт з системою придбання квитків онлайн.

На грантові кошти об’єднання художніх колективів полагодили музичні інструменти та замінили чохли для них.

За словами начальниці Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмили Фіть, деякі заклади писали грантові заявки вперше. “Така фінансова дотація зараз дуже важлива. Через карантинні обмеження наші заклади недоотримують тих коштів, які раніше заробляли на відвідувачах. Тому, щоб покрити низку витрат і реалізувати нові проєкти, ми пишемо гранти”, – розповіла Людмила Фіть.