Вперше в шаховій історії міста Черкаси з 6 по 11 березня 2021 року в шаховому клубі «Дебют» позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради відбувся титульний шаховий турнір «Konsalt Chess Master» міжнародного рівня.

Про це розповідає Черкаський спорт, передає ChesnoNews.

У турнірі взяли участь представники 5 шахових федерацій світу: України, Бельгії, Туреччини, Франції та Чехії. Змагання проводилися за коловою системою в 9 турів. Учасників у турнірі було 10, серед них 3 міжнародних гросмейстера, 1 жіночий міжнародний гросмейстер, 3 майстра ФІДЕ та 1 жіночий майстер ФІДЕ.

Шахісти боролися за бал міжнародного майстра, а шахістки могли поборотися ще й за бал жіночого міжнародного гросмейстера та жіночого міжнародного майстра. Головний суддя турніру міжнародний арбітр Олег Городиський.

Від Черкащини участь у цьому турнірі взяв один із найсильніших наших шахістів області майстер ФІДЕ, неодноразовий переможець Першості Черкаської області – Віктор Романчук.

У результаті напруженої боротьби перше місце, виборовши перший бал міжнародного майстра, посів Дмитро Кушко з Харкова. Юнак дуже багато часу присвячує шаховій підготовці та тренуванням, тож перемога у такому представницькому турнірі без жодної поразки цілком заслужена.

«Срібло» виборов міжнародний гросмейстер Вадим Малахатько, який також пройшов всю дистанцію без поразок, відставши від переможця лише на півочка.

Третє місце посів міжнародний гросмейстер Олексій Кислинський. Представник Черкащини майстер ФІДЕ Віктор Романчук посів 8 місце.

Серед жінок І місце здобула Марія Бердник (м. Харків), ІІ місце у Євгенії Долуханової (м. Харків), ІІІ – Kocyigit Buse Naz (Туреччина).

Всі учасники міжнародних змагань відзначені Подякою міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

Після нагородження та закриття турніру жіночий міжнародний гросмейстер, Чемпіонка України 2009 року, Євгенія Долуханова провела сеанс одночасної гри для вихованців шахового клубу «Дебют» Багатопрофільного молодіжного центру та найсильніших дітей нашого міста, для яких зустріч і гра з гросмейстером були справжнім святом, що запам’ятається на все життя.