З метою здійснення заходів з екологічного захисту навколишнього середовища, приведення у належний естетичний та санітарний стан територій населених пунктів району після закінчення зимового періоду, Шполянською районною філією  Черкаського обласного центру зайнятості було розгорнуто інформаційну кампанію щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру.

Про це інформує Шполянська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Шполянська районна філія постійно організовує оплачувані громадські роботи з прибирання територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, придорожніх смуг, упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та утримання у належному стані цвинтарів, особливо в сільській місцевості. Всі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам територіальних громад.

Одним з прикладів залучення безробітних до виконання таких робіт є співпраця з Лип’янською сільською радою територіальної громади.

З квітня по травень цього року було  укладено договір про організацію громадських робіт та їх фінансування. До виконання робіт залучено 6 безробітних.

Нині завдяки безробітним проводиться санітарне очищення території, прибирання стихійних сміттєзвалищ, збирання пластикових виробів та поліетиленових пакетів, знешкодження і використання відходів з метою забезпечення нормальних санітарно-гігієнічних умов і охорони навколишнього середовища, проводиться  обкошування бур’янів, вирубка самосіву кущів та дерев на придорожніх територіях сіл, садіння зелених насаджень, а також підтримуються в належному стані пам’ятники, братські могили, парки та сквери села.

“Завдяки співпраці з Шполянською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості підтримується в належному стані територія громади. Також це дозволяє економити бюджетні кошти, оскільки громадські роботи організовуються на паритетній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевих бюджетів”, – каже голова Лип’янської сільської ради ТГ Сергій Іщенко.