На Черкащині в 2021 році планують реалізувати 14 проєктів в рамках програми «Велике будівництво». Серед них є кілька об’єктів, які стануть знаковими для Черкаської області.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко розповів про них в студії ТРК «Ільдана», передає ChesnoNews.

Одним з перших важливих об’єктів є Шевченківський культурний центр у Каневі, який не можуть добудувати з 1986 року.

«Наразі там вже ведуться активні роботи. Це буде не просто Будинок культури. Це буде дійсно Шевченківський культурний центр. Ми хочемо, щоб там були виставкові зали. Ми вже маємо ексклюзивну експозицію, яку плануємо презентувати з відкриттям Центру. Концертну залу використовуватимуть для місцевих та всеукраїнських подій. На четвертому поверсі діятимуть місцеві гуртки. Діти займатимуться там абсолютно в інших умовах. Простоювати приміщення не буде. Я впевнений, що Канів підтвердиться як культурна столиця Черкаської області», – каже Олександр Скічко.

Очільник області зауважив, що робитиме все для того, щоб у наступному році в Каневі відбулося вручення Шевченківської премії. Це буде рівень залучення посольств, іноземних партнерів та гостей.

Другий важливий об’єкт це проєкт «Маленький Єрусалим», який реалізовують в Умані. В проєкт входить будівництво парків, реконструкція синагоги та кварталу хасидів в сучасному європейському форматі впорядкування з вирішенням проблеми сміття.

«Третій об’єкт, який плануємо ввести в експлуатацію у цьому році – критий басейн гімназії імені Скляренка в Золотоноші. Його будують п’ять років. Цей басейн планують створити повністю інклюзивним – для дітей та дорослих з інвалідністю. Він слугуватиме не лише для школи, а й для усіх містян», – каже Олександр Скічко.

Також очільник області зауважив, що до програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» доєднується Черкаська обласна рада. Адже на бюджетній комісії депутати всіх фракцій одноголосно проголосували за всі пропозиції, які подала Черкаська ОДА.