Нещодавно фахівці Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провели інформаційні заходи для 16 зареєстрованих безробітних за участю представників Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Про це інформує Чорнобаївська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Проведення спільних заходів з представниками Пенсійного фонду завжди на часі, адже у зареєстрованих безробітних досить багато питань щодо можливих послуг та електронних сервісів служби зайнятості та Пенсійного фонду; визначення наявного страхового стажу; правильності оформлення трудових книжок.

Під час заходів начальниця Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Наталія Грицай розповіла про сервіс «СМС – інформування», за допомогою якого застраховані особи мають змогу отримати інформацію про сплату роботодавцем єдиного соціального внеску, страховий стаж та зарахування до нього періоду роботи. Майбутнім пенсіонерам цей сервіс стане в нагоді під час призначення та перерахунку пенсії, припиненні чи поновленні виплати пенсії.

«Пропоную скористатися ще одним  сервісом на вебпорталі  Пенсійного фонду України «Пенсійний калькулятор», який розраховує прогнозований розмір пенсії, підсумовує періоди трудової діяльності, визначає коефіцієнти страхового стажу та заробітку за наявними даними», – відмітила Наталія Грицай.

У свою чергу, завідувачка сектору профорієнтації районної філії ознайомлювала слухачів із  електронними сервісами служби зайнятості, а саме:

  • «електронними кабінетами» шукача роботи та роботодавця;
  • «електронною чергою» для онлайн запису до фахівців служби зайнятості;
  • «Освітнім порталом державної служби зайнятості» для надання освітніх послуг широкому колу клієнтів;
  • Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри, що допомагає отримати послуги з профорієнтації у онлайн-форматі.

На завершення заходів присутні мали змогу отримати індивідуальні консультації фахівців, зокрема щодо особистого страхового стажу та правильності оформлення трудових книжок.