17-річний гімнаст із Черкас Ілля Ковтун у 2021 році розпочав свої виступи в дорослій категорії. Із вдалим дебютом спортсмена та його наставницю Ірину Надюк привітав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

На своєму першому в цьому амплуа – чемпіонаті України з гімнастики спортивної, який проходив у Кропивницькому, черкащанин виборов чотири золоті й одну бронзову медаль. Нещодавно Ілля Ковтун став бронзовим призером чемпіонату Європи з гімнастики спортивної серед чоловіків (багатоборство), що проходив у Базелі (Швейцарія).

– Ви – наша гордість. Від імені усієї черкаської громади вітаю із успішними виступами та бажаю подальших як спортивних, так і життєвих перемог, – наголосив Анатолій Бондаренко. – Своїм прикладом Ви демонструєте одноліткам та нашим дітям, як можна досягти успіхів світового масштабу завдяки наполегливості та роботою над собою.

За високі спортивні досягнення та популяризацію занять фізичною культурою і спортом міський голова відзначив спортсмена та його тренерку цінними подарунками.

Ірина Надюк додала, що Ілля Ковтун став другим наймолодшим призером континентальної першості.

– Своїм першим дорослим стартом Ілля підтвердив, що він найсильніший гімнаст у нашій країні, – говорить про свого вихованця пані Ірина. – І хоч на чемпіонаті Європи ми не вибороли «золото», ми змагались поруч із найсильнішими – іменитими гімнастами, які мають титули чемпіонів та призерів Олімпійських ігор. Ілля гідно виступив на змаганнях і продемонстрував достойний рівень.