В Черкаській області з 28 квітня працюють 98 пунктів щеплення, в яких можна вакцинуватися проти COVID-19. Всього в Україні працює 2127 таких пунктів.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Усі вони розташовані в закладах охорони здоров’я, що надають медичні послуги, й обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю.

Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+ вакциною AstraZeneca-SKBio. Також нею щеплюватимуть тих, хто повинен отримати другу дозу вакцини AstraZeneca вже у травні. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру пункту щеплення. Знайти адресу та телефон  найближчого до вас пункту щеплення можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Для проведення вакцинації необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

Щеплення проводитимуть вакциною AstraZeneca-SKBio, 367 200 доз якої Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Черкащина отримала 11 500 доз.

Вакцина AstraZeneca-SKBio, вироблена в Південній Кореї, є ідентичною за складом і технологією виробництва та взаємозамінною до AstraZeneca/CoviShield, що виготовлена за ліцензією в Індії. Тому ті, хто отримав першу дозу AstraZeneca/Covishield, може зробити друге щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio.

Зараз в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, людей старших 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Якщо ви не належите до пріоритетних груп вакцинації проти COVID-19, то можете записатися до списку очікування на вакцинацію за допомогою застосунку чи порталу «Дія» або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19.