Народний депутат Антон Яценко став виконуючим обов’язки голови обласного осередку партії “Батьківщина”.

Про це повідомляє сайт політичної сили, передає ChesnoNews.

Зазначається, що 26 травня відбулося засідання розширеного бюро обласного партосередку. На ньому заступник голови партії “Батьківщина” Валерій Дубіль представив партійцям виконуючого обов’язки голови Черкаської обласної парторганізації. Ним став нардеп Антон Яценко.

Яценко – є нардепом 4 скликань Верховної Ради. У 2007 році він пройшов до парламенту за списками «Батьківщини». З 2012 року обирався по виборчому округу №200 на Черкащині: у 2012 році – від Партії регіонів, у 2014 та 2019 роках – як самовисуванець.

Цей нардеп був відомий через корупційну схему у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості, яка була відома як «майданчики Яценка», пише «Українська правда».

Схема з’явилася після ухвалення бюджету на 2018 рік. Тоді всіх продавців або покупців нерухомості зобов’язали звіряти ціни на нерухомість з електронною базою Фонду державного майна, щоб унеможливити заниження оціночної вартості об’єктів.

Пізніше з’явилися перші компанії-посередники, які забезпечували доступ до електронної бази Фонду держмайна бази. Їх назвали «авторизованими електронними майданчиками». Всі ці посередники, ймовірно, мали одного бенефіціара і були пов’язані з депутатом Антоном Яценком.

Також раніше в Умані вчителі влаштували мітинг щодо реалізації освітньої реформи в місті. Нардеп обізвав їх «купкою психопатів» і погрожував їх «убрать».