У рамках індивідуального супроводу безробітних після працевлаштування, працівники Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості запитала у Віти Ребікової, як їй працюється на новому місці роботи.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

«Працюю у підприємця подавцем-консультантом уже третій місяць, дуже задоволена, – каже Віта.

– Проживаю в селі, а де в селі робота?! Тут її важко знайти, та й місто у нас невеличке, і не часто зустрінеш вакансію, яка по душі, та за яку хотілося б «поборотися». Ситуація, пов’язана з пандемією також негативно вплинула на стан місцевого ринку праці: роботу знайти важко, як чоловікам, так і жінкам. Я за освітою агроном, але так сталося, що за спеціальністю не працювала, була продавцем. З 2017 року перебувала у відпустці по догляду за дитиною. Ближче до трирічного віку дитини, почала шукати роботу самостійно. Хочу сказати, що нині конкуренція стала  набагато більша та й роботодавець вимогливіший: хоче, щоб працівник досконало володів комп’ютерними програмами та сам готував звітність, контролював касові видатки, вмів приймати та викладати товар, консультувати  покупців, швидко орієнтувався в цінах, мав комунікативні навички… Стереотип, що жінка після декрету це – «особа» із застарілим досвідом, «проблеми з лікарняними», «відпрошування за сімейними обставинами», досить поширений у роботодавців. Переконалася сама на співбесідах, бо «обійшла» не одного працедавця. Одним словом мої пошуки були не дуже вдалі».

За допомогою у пошуку роботи Віта Ребікова звернулась до районної служби зайнятості. На співбесіді вона детально розповіла фахівцю Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості про власний досвід пошуку роботи. Фахівці служби зайнятості провели первинне профілювання безробітної. Для ефективного пошуку роботи Віта, разом з кар’єрним радником склали план дій, які сприятимуть її працевлаштуванню та опануванню техніки співбесіди з роботодавцем.

Віту зацікавила вакансія продавця-консультанта, яку подала місцева підприємниця Тетяна Славна.

З метою адаптації на робочому місці та відновлення трудових навичок, безробітна Віта приступила до стажування на робочому місці. Стажування пройшло успішно: «учениця» вивчила товар, ціни, ознайомилась з корпоративною культурою працівників магазину.

Роботодавець сама запропонувала майбутній працівниці гнучкий графік роботи, щоб вона мала змогу приділяти увагу малій дитині та не була «заручницею» розпорядку робочого часу.