Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко восьмого червня взяв участь у Конгресі місцевих і регіональних влад під головуванням Президента України. Очільник області озвучив Володимиру Зеленському питання екології та інфраструктури.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

«Наші сміттєзвалища – це екологічна бомба уповільненої дії. За обсягами утворення відходів Черкащина посідає 12 місце в Україні. Лише офіційно маємо 21 полігон твердих побутових відходів і 456 сміттєзвалищ. На сьогодні вже переповнені полігони в Черкасах, Умані, Золотоноші, Ватутіному та Смілі. Інвестори потенційно готові вкладати кошти в будівництво сміттєпереробних заводів, але немає потрібної законодавчої бази. Це українська колізія: сміття повно, інвестори є, а сміттєпереробних заводів немає. При цьому в Раді вже кілька років «відлежується» потрібний законопроект», – сказав Олександр Скічко.

Очільник області озвучив пропозиції щодо розвитку реформи Державної екологічної інспекції:

«Цей орган нарешті має стати не номінальним, а реально діючим. Безумовно, це питання організації роботи і кадрів, але основне – це аудит повноважень Держеконінспекції та гармонізація екологічного законодавства».

Також Олександр Скічко розповів, що за програмою Президента України #ВеликеБудівництво за минулий рік на Черкащині побудували більше доріг, аніж за попередні десять – 254 км. Тепер важливо їх зберегти від нової руйнації. Зокрема, перевантаженими фурами.

«Систему здійснення автоматичного габаритно-вагового контролю та посилення відповідальності всіх учасників дорожніх перевезень треба впроваджувати якнайшвидше. Особливо в аграрних областях, аби перевантажені зерновози не звели всі ремонти нанівець», – сказав Олександр Скічко.

Усі озвучені ініціативи Президент України підтримав.