У Черкасах відбудеться 13-й International Dnipro Swim Marathon – Міжнародний заплив через Дніпро. Це – щорічний спортивний захід, який проводиться влітку на Дніпрі з 2007 року. Усі охочі випробувати свої сили цьогоріч збираються 10 липня на березі Кременчуцького водосховища. На сьогодні вже зарєструвалися 450 охочих перевірити себе та здолати дистанцію на відкритій воді.

На учасників плавального старту очікують різноманітні дистанції на вибір та можливість подолати основну артерію України – річку Дніпро.

Кожен зможе обрати заплив на будь-який смак та рівень підготовки: 10 км, 5 км, 3 км, дружня естафета 5 по 5 км та два запливи на 800 м для дітей та дорослих. Крім того, у 2021 році вперше під час International Dnipro Swim Marathon відбудеться ультразаплив на 20 кілометрів, учасники якого кинуть виклик собі та двічі перепливуть вздовж найдовшої дамби в Україні. Також вперше відбудеться eMatras – новий фановий заплив на матрасах та надувному інвентарі.

Відділення НОК України в Черкаській області долучається до організації та проведення міжнародного запливу.

Обравши основну дистанцію на 10 км, старт якої буде на лівому березі Дніпра, спортсмени перепливатимуть акваторію в найширшому її місці з фінішем на правому березі — в Черкасах. Вся дистанція пролягає уздовж найдовшої дамби України.

Учасники запливу на 5 км стартуватимуть з Панського — єдиного в Україні поселення на шість будинків розташованого на дамбі.

Старт запливу на 3 км відбуватиметься з води. Прямуючи до місця старту кораблем, плавці відчуватимуть справжні емоції авантюризму та духу пригод.

Наймолодші ж учасники пливтимуть на дистанції 800 м.

Найдосвідченіші плавці долатимуть 20 км. Маршрут: ресторан Бочка — с. Благодатне — ресторан Бочка.

Змагання проходять з найвищим рівнем організації; дистанція розмічена буями, а учасників супроводжують катери, забезпечуючи безпеку на воді.

Зареєструватися на участь у запливах можна тут: http://dnipromarathonswim.com.ua/.