Золотоніською окружною прокуратурою належним чином підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб.).

В судовому засіданні встановлено, що неповнолітній хлопець спільно з іншими двома особами, переслідуючи корисливий мотив та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи за попередньою змовою групою осіб з прямим умислом, спрямованим на таємне заволодіння чужим майном, для проведення власного дозвілля, незаконно заволодів мопедом «YAMAHA».

За вказаних обставин неповнолітній вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 289 КК України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Разом з тим, неповнолітній в судовому засіданні щиро розкаявся у вчиненому, просив суд суворо не карати його та надати шанс виправитись.

Враховуючи вищевказане, суд, на підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення, засудив неповнолітнього правопорушника, призначивши покарання у виді 5 років позбавлення волі та звільнив його від відбування з іспитовим терміном 1 рік.