Для служби зайнятості захисники України – категорія клієнтів, яка потребує особливої уваги.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, наприклад, у Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості учасники АТО/ООС завжди отримують допомогу в сприянні легального працевлаштування, індивідуальний підхід та психологічну підтримку. Зокрема, фахівці районної філії надають цілу низку послуг демобілізованим військовослужбовцям, а саме:

  • консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги;
  • залучення до громадських та тимчасових робіт;
  • допомога у відкритті власної справи;
  • можливість направлення на професійну підготовку та перепідготовку, підвищення кваліфікації.

З початку цього року соціальними послугами районної служби зайнятості скористалися 28 учасників АТО/ООС, які перебували на обліку в Тальнівській районній філії.

«Станом на 14 липня 2021 року за сприяння Тальнівської районної філії були працевлаштовані 7 демобілізованих військовослужбовців», – зазначає директорка районної філії Світлана Савченко.

У професійному розрізі та за видами економічної діяльності:

  • 3 учасники АТО/ООС працевлаштовані працівниками сільського господарства до місцевих аграріїв (одна особа – на водія автотранспортних засобів, 2 особи – трактористи – машиністи с/г виробництва);
  • 1 особа цієї категорії населення працевлаштувалась на посаду охоронника на підприємство переробної промисловості;
  • 1 особа з числа військовослужбовців – на посаду електрика дільника комунального підприємства Тальнівської ТГ;
  • ще один учасник АТО/ООС працевлаштований дорожнім робітником на підприємство, яке займається будівництвом доріг та автострад та входить до переліку учасників проєкту «Велике будівництво».

З початку 2021 року 8 учасників АТО/ООС були залучені до робіт тимчасового характеру.

Варто зазначити, що на початку липня 2021 року, на обліку в Тальнівській районній філії перебували 12 безробітних з числа учасників АТО/ООС, з них 11 осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю цієї категорії осіб становить 5668 грн.