З початком літніх канікул профорієнтаційна робота з учнівською молоддю не припинилася.

Про це інформує Черкаський міський центр зайнятості, передає ChesnoNews.

Днями фахівчині Черкаського міського центру зайнятості Оксана Тесленко та Інна Пасічник провели виїзний профорієнтаційний захід для вихованців Клубу юних моряків з флотилією на території наметового табору.

Мета виїзного заходу – проведення профорієнтаційної роботи, що  допоможе розширити уявлення дітей про різні професії  та  зорієнтувати їх на правильний вибір у майбутньому.

Фахівці центру зайнятості підготували для дітей цікаві вправи та конкурси, серед яких: «Відгадай професію», «Професії відомих людей», «Крокодил» та ін.

У жвавій та веселій атмосфері учасники заходу вчилися орієнтуватися  у величезному світі професій, замислюватися над власним професійним вибором. Учні називали професії, про які вони щось знають та відгадували загадки про нові (професії майбутнього). Показували пантоміми та малювали представників різних професій.

Під час гри дітям запропонували уявити себе на роботі. Так, невдовзі, у таборі з’явились «співаки», «моделі», «воді»ї, «програмісти», «інженери», «перукарі» та «художники». Кожна дитина захопливо розповідала, ким мріє стати у майбутньому і чому саме таку професію чи спеціальність хоче обрати.

Наприкінці заходу всі охочі пройшли тестування та проконсультувалися з фахівцями.