30 липня під час патрулювання території Кременчуцького водосховища поблизу села Боровиця Чигиринського району інспектори помітили, як з території однієї з місцевих риббригад виїхав автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter», в якому при візуальному огляді виявлено свіжовиловлену рибу вагою до однієї тонни.

Про це повідомив начальник управління державного екологічного нагляду в Черкаській області Олександр Позняков, передає ChesnoNews.

Під час перевірки документів промислові рибалки до журналу обліку вилучення водних біоресурсів внесли неправдиві дані, а саме: кількість вилученої риби становила 347 кг, що в значній кількості відрізнялась від фактичної, яку перевозили на вантажному автомобілі.

По даному факту, на порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП (Порушення правил рибальства). На даний час матеріали готуються для направлення до органів рибоохорони для проведення розрахунку збитків завданих рибному господарству відповідно до затвердженої Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству.

Під час попереднього підрахунку завдана шкода склала близько 2 млн грн. Виявлена риба видів судак, плітка, сом, окунь.F8F706A0-5F3B-44A4-B1F1-D950CA263F46

Крім того, поліцейськими зафіксовано факт крадіжки державного майна з промислу.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби, слідчим внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування.

В подальшому риба передається на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.