Верховна Рада вже цього року може ухвалити закони, які дозволять запустити в Україні процес створення накопичувальної пенсійної системи. На це дуже сподівається Кабінет міністрів.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає ChesnoNews.

«Уряд сподівається, що народні депутати після літньої відпустки розглянуть це питання, щоб вже в цьому році були прийняті перші закони, які дозволять почати планомірний процес створення накопичувальної пенсійної системи в Україні», – сказав він.

За словами Шмигаля, запуск накопичувальної системи є єдиним шляхом для істотного зростання пенсійних виплат. «Якщо ми хочемо збільшити пенсію вдвічі, то немає іншого механізму, як вводити другий, накопичувальний, рівень державної пенсійної системи. Це – дієвий рецепт успішних країн, де є дійсно високі пенсії. Це – той шлях, який ми маємо пройти в Україні», – сказав він.

Також він додав, що уряд після запуску накопичувальної системи не відмовиться від солідарної пенсійної системи та індексації пенсій. «Накопичувальна пенсійна система працюватиме у форматі додаткових виплат до існуючої державної солідарної пенсії, яку продовжать отримувати українці», – підкреслив прем’єр.