На Черкащині у день відкриття полювання на диких птахів 7 серпня “упіймали” 18 мисливців, які порушували правила. Стосовно них склали протоколи.

Про це повідомив начальник управління еконагляду Черкащини Олександр Позняков, передає ChesnoNews.

“Лише за один день 7 серпня рейдові групи перевірили 135 транспортних засобів на воді, екоінспектори Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу склали 11 протоколів за порушення правил полювання та сім протоколів склали поліцейські водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області за керування суднами в стані алкогольного сп’яніння”, – розповів Олександр Позняков.

Серед порушень – це добування дичини понад встановлених лімітів, відсутність відстрільних карток, відсутність відміток в контрольних картках обліку добутої дичини, полювання з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них, зауважив посадовець.

“Найчастіші порушення, які фіксувались – це полювання в межах населених пунктів, перебування в мисливських угіддях без документів на право полювання, які мисливець повинен мати при собі. Всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – уточнив Олександр Позняков.

Також поліцейські водного патруля “упіймали” водіїв водних суден, які були напідпитку: “Поліцейські переважно на порушників складали протоколи за ч.5 ст.130 «Керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції”, – додав Позняков.

Водний патруль виявив мисливця, який вполював п’ять диких птахів виду “чайка”, полювання на яких не дозволено. На порушника правоохоронці склали протокол за ч. 2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім накладання штрафу порушнику загрожує сплата збитків в розмірі 1 000 гривень за кожну особину (Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.06.2017 № 301/222).