Стартував поточний середній ремонт 10 кілометрів дороги Р-10 /Р-09/-Черкаси-Чигирин-Кременчук від мосту через річку Ірдинка до в’їзду в місто Черкаси зі сторони Канева.

Про це інформує пресслужба САД у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Розпочато фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття.

У рамках поточного середнього ремонту буде проведено наступний комплекс робіт: вирізання порослі, фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття.

Буде влаштовано новий конструктив дорожнього одягу, який складатиметься з трьох шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Підрядна організація ТОВ «Главшляхбуд» відремонтує міст через річку Ірдинка та підходи до нього.

Також в рамках поточного середнього ремонту ділянки автодороги Р-10 буде виконано наступний комплекс робіт:

– влаштування водовідведення з дороги;

– влаштування перехідно-швидкісних смуг;

– укріплення узбіч;

– влаштування з’їздів з дороги;

– влаштування двох зупинок громадського транспорту та тротуарів;

– влаштування нового бар’єрного огородження, дорожньої розмітки та нових дорожніх знаків.

Останній раз ремонт на цій ділянці Р-10 проводився у 1996 році. Дорога Р-10 /Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук побудована в 1957-1964 роках, з розрахунковим навантаженням на вісь транспортного засобу 7 т і не витримує сьогоденних навантажень.

В період з 2013 року по 2017 рік на автодорогах області не проводилось жодних поточних чи то капітальних ремонтів, обсяг фінансування на утримання автодоріг складав 30% від потреби, що призвело до значного погіршення стану асфальтобетонних покриттів, а на окремих ділянках відбулось повне руйнування основи дорожнього одягу.

Торік у рамках програми Президента України «Велике будівництво» на автодорозі державного значення Р-10 /Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук загалом було відновлено дорожнє покриття на 30 км.