На Чемпіонат України зі стрільби з лука серед дорослих, який відбувався у Черкасах 6-13 серпня, цьогоріч приїхали 180 учасників. Спортсмени змагалися у командному, змішаному та особистому заліку.

Про це розповіла Суспільному головна суддя змагань Наталія Калініченко, передає ChesnoNews.

За першість боролися лучники із 11-ти областей України.

27-річна Поліна Родіонова із Сум – членкиня національної збірної команди України зі стрільби з лука. Дівчина п’ять років готувалася до Олімпійських ігор, тому, розповіла, на чемпіонаті не хвилювалася: “Олімпійські ігри вже відбулися, тому можна видихнути та в задоволення постріляти і вибороти очки для свого міста й області”.

Львів’янка Вероніка Марченко повернулася із Токіо з Олімпійських ігор. Результатом, зазначила, розчарована, почуття змішані. “У вітер досить важко стріляти, потрібно вміти робити поправки, прорахувати так, щоб вітер зніс стрілу туди, куди потрібно”, – зауважила вона.

Повернувся з Олімпіади й житель Сум Олексій Гунбін. Досконало підготуватися, зазначив, не встиг, проте нервував: “У мене було мало часу на підготовку, скоріше, це залишки підготовки до Олімпіади.

стрыльба

Повболівати за свою дружину, яка виступатиме із напарницею, із Чернівців приїхав Михайло Косташ. Присутність рідних, зазначив, її підбадьорює: “Намагаємося дати їм позитивні емоції, підказати по техніці, підлаштувати, дівчата відібралися вже на чемпіонат світу, який відбудеться у Штатах”.

стрыльба

У фінали змагалися 24 спортсмени, розповіла головна суддя змагань Наталія Калініченко. Усі учасники стріляли на відстань 70 метрів. “У нас є така система, що відстрілюється стартове коло, а після того відбуваються матчі на вибування. В особистій першості лишаються два фіналісти, а в командній першості – дві команди, які розігрують між собою золото”, – зазначила вона.

За словами Наталії Калініченко, Чемпіонат України – це один з етапів відбору до Чемпіонату світу зі стрільби з лука, який відбудеться у 16-26 вересня у США.