У Красенівці на Чорнобаївщині відбувся фестиваль пам’яті українського атлета Івана Піддубного. Цього року відзначають 150 років з дня народження борця. Які враження у відвідувачів та спортсменів від фестивалю, який проводять з 90-х років минулого століття?

Про це розповідає Суспільне, передає ChesnoNews.

фестиваль піддубного

Учасник змагань Микола Кучмій приїхав на змагання з Києва. Він розповів, що спочатку спортсмени змагалися у Черкасах на відбірковому етапі. А у Красенівці спортсмени змагалися і давали показові виступи, щоб популяризувати боротьбу, як вид спорту.

фестиваль піддубного

Перший віце-президент федерації спортивної боротьби Автономної республіки Крим Імран Усеїнов також долучився до змагань. Спортсмен розповів, що їх команда не вперше приїздить сюди, щоб виступити і вшанувати пам’ять Івана Піддубного. Зі слів Імрана Усеїнова, у 1944 році Піддубний приїхав на змагання до Криму і там програв кримчанину, хоча до цього завжди був переможцем. Тому для їх федерації це честь – приїздити на ці змагання, додав спортсмен.

фестиваль піддубного

Людмила приїхала на фестиваль втретє з Полтавщини. Вона розповіла, що її зацікавлює саме показ людської сили та витривалості, а також ярмарок, який розташований біля місця змагань. Він нагадує їй, зі слів жінки, «Мінісорочинці».

фестиваль піддубного

Завідувачка Москаленківського будинку культури Ганна Моляка розповіла, що на заході виступав народний колектив і вони провели конкурс дефіле «Файна пані». Зі слів жінки, вона пишається тим, що Іван Піддубний її земляк, але найважче для неї була підготовка і організація виступів. Хоча, як додала завідувачка, вона залишилась задоволена фестивалем.

фестиваль піддубного

фестиваль піддубного

фестиваль піддубного
Як розповів голова Чорнобаївської селищної ради Сергій Любивий, це свято традиційне для жителів Чорнобаївщини з 90-х років минулого століття: «Місцеві дуже люблять це свято, це як ще один Великдень. Ми довго і ретельно готувалися і завжди намагаємося запрошувати найтитулованіших і найвідоміших представників греко-римської боротьби».