Фахівці Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повторно відібрали проби річкової води на комунальних пляжах міста «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький» та на пляжі розважально-оздоровчого комплексу «Бочка». Такі заходи проводяться спеціалістами служби в ході моніторингу якості води в річці Дніпро.

Про це інформує пресслужба управління, передає ChesnoNews.

Відповідно до результатів крайніх лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на всіх комунальних пляжах та на пляжі «Бочка» проби річкової води не відповідають гігієнічним вимогам за фізико-хімічними показниками (вміст хімічного споживання/поглинання кисню перевищує норму більш як удвічі).

Директорам КП «Дирекція парків» та ТОВ «Берег 2007» (розважально-оздоровчий комплекс «Бочка») повторно надані відповідні пропозиції щодо встановлення інформаційних щитів про заборону купання людей на всіх  комунальних пляжах та на пляжі «Бочка», а також щодо проведення необхідних оздоровчих заходів на території пляжів.

Виконання пропозицій знаходиться на контролі Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.