Однією із послуг, що надає служба зайнятості є супровід соціально вразливих категорій клієнтів за підходом кейс-менеджмент.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Індивідуальна робота за підходом кейс-менеджмент передбачає тісну взаємодію фахівців служби зайнятості з безробітним. Відбувається оцінка ситуації, розробляється план роботи згідно індивідуальних характеристик людини та потенціалу, надається допомога у розв’язанні особистих та соціальних проблем, які заважають працевлаштуванню.

Вдалим прикладом застосування такого підходу може бути історія  тальнівчанки Тетяни Юрів.

Свою трудову діяльність, не маючи професійної освіти, дівчина розпочинала на посаді підсобного працівника в місцевого роботодавця, однак продовжувала мріяти про гідну освіту.

Згодом Тетяна закінчила Тальнівський державний будівельно–економічний коледж та опанувала професію бухгалтера. Після отримання диплому, роботодавець запропонував Тетяні роботу, про яку вона так мріяла. Свою трудову діяльність вона продовжила на посаді завідуючої складом.

Проте, роботу довелося залишити, оскільки Тетяна самотужки виховує маленьку дитину та не мала змоги надалі працювати на умовах повного робочого тижня. Саме тому звернулася за допомогою до Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості в пошуку підходящої роботи з відповідним графіком роботи.

За період перебування на обліку, безробітна жінка активно брала участь у інформаційних, профорієнтаційних і консультаційних заходах, долучалася до робіт тимчасового характеру. Щоб прискорити працевлаштування, дівчина погодилась на соціальний супровід за підходом кейс-менеджмент.

Опрацьовуючи вакансії, кар’єрний радник запропонувала дівчині пройти співбесіду з місцевим підприємцем Миколою Хавронюком, який шукав претендента на посаду бармена. Роботодавець пішов на зустріч безробітній та запропонував Тетяні такий графік роботи, який би не перешкоджав вихованню та догляду за маленькою дитиною. Після проходження співбесіди Тетяна отримала постійну роботу.

Наразі дівчина працює барменом та задоволена роботою і стосунками з колегами. «Головне – ніколи не втрачати надії та рухатися вперед», – відмічає колишня безробітна.

Після працевлаштування Тетяну Юрів взято під соціальний супровід.

У свою чергу, фахівці районної служби зайнятості дякують роботодавцю за розуміння та співпрацю.