Законом України «Про зайнятість населення» передбачено один із напрямків стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Це щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за працевлаштування осіб з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця за сприяння служби зайнятості і строком не менше, ніж на два роки.

Про це інформує Звенигородська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Роботодавці Звенигородщини, прагнучи зменшити витрати на сплату обов`язкових страхових внесків, тісно співпрацюють з районною службою зайнятості.

Маємо конкретні позитивні результати такої взаємодії.

Місцевий підприємець Олег Слинько займається вантажними перевезеннями та є партнером «Нової пошти» на умовах франчайзингу у Звенигородському районі.

Із Звенигородською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості Олега Слинька  пов`язують партнерські стосунки вже багато років.

За весь період співпраці, за сприяння служби зайнятості було укомплектовано понад 60 вакансій цього роботодавця, з них 18 – з наданням компенсації єдиного внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця.

Серед професій, для яких створював нові робочі місця Олег Слинько: водій автотранспортних засобів, приймальник замовлень та касир-операціоніст.

Протягом першого півріччя 2021 року роботодавець створив ще 1 нове робоче місце.

«Створення і збереження нових робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення – головні чинники ринку праці. Враховуючи, що користь від  продуктивного співробітництва служби зайнятості з роботодавцями очевидна, Звенигородська районна служба зайнятості і надалі розвиватиме співпрацю з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства», – прокоментував директор Звенигородської районної філії Леонід Микитенко.

До теми: протягом  2020 року Звенигородською районною філією прийнято 15 рішень про надання компенсації ЄСВ 6  роботодавцям району. За січень-червень 2021 року прийнято 3 рішення про надання компенсації ЄСВ та ще 4 роботодавці подали заяви на надання такої компенсації за працевлаштування безробітних на нові робочі місця.