Завдяки співпраці Христинівської міської ради із Асоціацією міст України, у рамках Всеукраїнського проєкту подолання цифрової освітньої нерівності «Інноваційний прорив», підписанню між радою та АМУ меморандум для подолання цифрової нерівності в галузі освіти, громада отримала нові можливості для розвитку освітньої галузі.

Основна мета проєкту – підключення закладів середньої освіти до сучасних електронних ресурсів та запровадження нових інструменті у освітній галузі.

– Важливим інструментом розвитку громад є залучення позабюджетних коштів. З лютого 2021 року Асоціація міст України спільно з ГО «Центр освітніх реформ «Наші Діти» розпочала реалізацію Всеукраїнського проєкту з подолання цифрової освітньої нерівності «Інноваційний прорив». Більша частина громад-членів АМУ уклали відповідні Меморандуми і серед них відбулося жеребкування для отримання подарункових сертифікатів, – повідомила виконавча директорка Черкаського РВ АМУ Віталія Повісьмак.

У рамках проєкту, громадам пропонувалося 5 напрямків можливої співпраці: «Дошкільна освіта», «Нова українська школа», «Інклюзивна освіта», «Математична освіта», а також окремий проєкт «Сільська школа» для забезпечення малокомплектних шкіл сучасними цифровими засобами навчання. Розмір грантових сертифікатів від 500 тис.грн до 10 млн.грн. в залежності від наявної мережі закладів освіти в Громаді. У Черкаській області переможцями проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» стала 21 місцева рада.

Христинівська міська рада отримала 1 млн. грн. на обладнання 8-ми кабінетів початкової освіти та 4-ох кабінетів математики.

– Це значний крок до розвитку освіти громади, – зазначила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради  Маргарита    Білецька. – Важливість якісного технічного супроводу освітнього процесу, який інакше просто неможливий у сучасному світі, особливо візуалізувала пандемія та необхідність впроваджувати як основний, дистанційний режим навчання.  За рахунок співфінансування, за рахунок освітньої субвенції, ми отримаємо 85 ноутбуків для забезпечення дистанційного навчання. І ця додаткова можливість, отримана завдяки  проєкту «Інноваційний прорив», дозволить підняти рівень освіти у громаді на якісно новий рівень.

Оксана Савіцька