Під час сьогоднішньої церемонії підняття державного прапора в географічному центрі України поблизу села Мар’янівка, на яку прибув президент України Володимир Зеленський, були затримані 6 представників «Національного корпусу».

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці очільник «Нацкорпусу» в Черкаській області Дмитро Кухарчук, вони «намагалися задати питання Зеленському», проте у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і затримали шестеро їх представників.

За інформацією Сектору комунікації поліції Черкаської області, під час заходів за участю Президента України, присвячених підняттю Державного Прапора, група невідомих осіб намагалася зірвати захід шляхом несанкціонованого встановлення звукопідсилювальної апаратури у місці проведення заходу. При цьому чоловіки не виконували законних вимог поліцейських і порушували громадський порядок.

Правоохоронці зреагували на ситуацію і не допустили правопорушень. Шістьох осіб, які грубо порушували громадський порядок, чинили хуліганські дії та не виконували вимог поліцейських, доставили до місцевого відділку поліції. Наразі встановлюються дані правопорушників та надається правова кваліфікація їхнім діям.