У переддень Дня знань Міністерство охорони здоров’я України пропонує розглянути різні варіанти організації початку 2021-2022 навчального року і дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів.

Поради Міністерство охорони здоров’я оприлюднило на своєму сайті, передає ChesnoNews.

У МОЗ наголосили, що урочистості та лінійки на честь 1 вересня для закладів освіти не є обов’язковими, а рішення проводити святкові заходи чи ні (і я в якому форматі) залишається за адміністрацією школи.

І якщо школи вирішили все ж організувати святкові урочистості, у МОЗ рекомендують дотримуватися низки рекомендацій. Зокрема, урочиста лінійка має проходити просто неба.

Також рекомендується не змішувати дітей різних вікових груп/класів; уникати утворення натовпу; слідкувати за дотриманням фізичного дистанціювання – 1,5 метра. Слід утриматися від організації масових заходів та запрошення розважальних колективів, які не є співробітниками школи, а також максимально скоротити час проведення заходу.

Якщо ж школи обрали альтернативний формат проведення свята першого дзвоника, який не передбачає скупчення дітей, тоді, у МОЗ рекомендують організувати святкування в межах кожного класу окремо; замість активності у приміщенні обрати варіант святкування просто неба спробувати організувати День знань в інтерактивній формі.

МОЗ також наголошує на необхідності дотримання вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України, та протиепідемічних заходів, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.