Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави керівнику Черкаського відділення “Національного корпусу” Дмитру Кухарчуку за хуліганські дії під час акції біля Офісу президента 14 серпня.

“Щойно закінчилося друге засідання з обрання запобіжного заходу у замовній справі Зеленського проти черкаських патріотів. Голова Черкаського осередку “Нацкорпусу” Дмитро Кухарчук також отримав два місяці в слідчому ізоляторі, що досить передбачувано”, – повідомляє пресслужба “Нацкорпусу” у Telegram.

Раніше у понеділок суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці члену “Національного корпусу” Олегу Довбишу, підозрюваному в хуліганських діях біля будівлі Офісу президента 14 серпня.

Як повідомлялося, акцію 14 серпня біля будівлі Офісу президента організувала партія “Національний корпус”. Учасники вимагали відмовитися від імплементації “формули Штайнмаєра” в українське законодавство та відновити подачу води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти “азовського руху”, вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше деяких активістів партії затримали за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банковій протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського до будинку, де, за їхнім твердженням, розташована квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

28 серпня правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня біля Офісу президента, які спровокували конфлікт із правоохоронцями.

У рамках досудового розслідування правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження та встановили двох найактивніших учасників, які закликали і першими вчинили протиправні дії. Ними виявилися жителі Черкаської області, 1990-го і 1984-го років народження.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

У свою чергу прес-служба “Національного корпусу” поінформувала, що про підозру було повідомлено ветеранам полку “Азов” – голові Черкаського міського відділення “Національного корпусу” Дмитру Кухарчуку та Олегу Довбишу.