У навчальних закладах Черкас встановлюють автоматичну пожежну сигналізацію. У школах та дитсадочках міста вона не працювала десятиліттями.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Минулого року міська влада взялася за вирішення цієї проблеми. У 2020 році сигналізацію встановили у 4 школах (№12, 17, 33, ФІМЛІ) та 2 дитячих садочках (№ 27 та 31).

У 2021 році міська рада виділила більше 17 млн грн. на монтаж такого обладнання у 20 школах (№2,3,4,6,7,10,11,13,15,19,20,22,24,25,28,29,30,31,32,34) та 1,5 млн грн. – на протипожежну сигналізацію у 4 садочках (№ 31, 43, 46, 61).

«Звісно, необхідно обладнати протипожежною сигналізацією усі навчальні заклади Черкас. Це обладнання дуже важливе з точки зору безпеки, проте дороговартісне. Тож сподіваємося на підтримку депутатського корпусу і виділення коштів на ці потреби у наступному році», – зауважує в.о.директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

Спеціалізована школа №28 – одна з тих, де нині триває процес монтажу автоматичної пожежної сигналізації. Її директорка Тетяна Скорик, яка є також головою Асоціації керівників шкіл м.Черкаси говорить: вирішення питання пожежної безпеки дуже актуальне.

«Нашій школі вже 40 років, протипожежна сигналізація давно була знищена під час ремонтів і не працювала. Нова сигналізація дозволить вчасно виявляти задимлення, якщо таке виникатиме, і звуком оповіщуватиме про це, щоб можна було оперативно організувати евакуацію під час виникнення пожежі», – зазначає Тетяна Скорик.

«Школа та дитсадок – це місця, де діти проводять значну частину свого життя. Саме тому перебування там має бути не лише комфортним, а й безпечним. Створення саме такого освітнього простору – одне з найважливіших завдань для міської влади. Саме тому я та моя команда будемо приділяти цьому значну увагу», – підкреслює міський голова Анатолій Бондаренко.