Любителі «легкої наживи» охочі до будь-якої дармівщини. Втім не варто забувати, що за таку дію громадяни можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Про це інформує пресслужба Управління поліції охорони в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Близько двадцятої години на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони надійшов сигнал «тривога» з мережевого супермаркету на вулиці Припортовій.

Зі слів працівника тоговельного закладу, один з покупців вподобав бездротові навушники вартістю 750 гривень, але платити за них не захотів. Тому вирішив покласти їх до кишені та спокійно вийти. Пильний охоронник супермаркету помітив його дії на камерах відеоспостереження та натиснув «тривожну» кнопку. За 2 хвилини наряд реагування вже був на місці.

У ході перевірки встановлено, що він місцевий житель, який неодноразово притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення та судимий за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Черкаського РУП.

Нагадуємо, що відповідно до статті 51 КУпАП крадіжка чужого майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна на момент здійснення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто – 227 гривень. Та якщо вартість викраденого майна перевищує 227 гривень, настає кримінальна відповідальність. Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України таємне викрадення чужого майна карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.