23 вересня відбудеться міський форум «Реформа шкільного харчування в місті Черкаси – досвід та перспективи». Захід відбудеться за участі керівництва Черкаської міської ради, директорів шкіл, організаторів харчування, шкільних кухарів, представників ГУ Держпродспоживслужби та членів правління Асоціації кулінарів України.

Учасників заходу прийматиме Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу ЧМР.

Програма заходу матиме дві панелі, під час першої, практичної, для учасників Форуму проведуть екскурсію оновленим харчоблоком СШ №28, продемонструють страви з оновленого меню, а шеф-кухарі проведуть майстер-клас із приготування цих страв. Також відбудеться презентація сучасного обладнання для шкільних їдалень.

Друга панель буде дискусійною: учасникам заходу презентують проєкт нового шкільного меню і далі, в режимі діалогу, відбудеться обговорення реформи системи шкільного харчування.

«Черкаси стануть одним із перших обласних центрів, де відбудеться такий загальноміський форум. Він стане логічним продовженням регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», що відбувся у серпні. Сподіваємось, що завдяки Форуму у нашому місті реформа системи шкільного харчування відбудеться своєчасно та з максимальним виконанням вимог, передбачених Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі», – зазначає заступниця міського голови Марина Гаркава.