Працівники поліції контролюють ситуацію в центрі паломництва хасидів в Умані Черкаської області, ніч під час святкування Рош га-Шана пройшла спокійно.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає ChesnoNews.

«Поліцейські продовжують у посиленому режимі стежити за публічною безпекою в центрі паломництва. Ніч під час святкування Рош га-Шана пройшла спокійно», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, упродовж доби до органів поліції надійшло 13 заяв та повідомлень про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. За результатами поліцейські відкрили одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці склали два адмінпротоколи про порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України.

У МВС нагадали, що на святкування Рош га-Шана до міста Умань прибули більше як 29 тисяч паломників-хасидів. Вулиці міста під час іудейського Нового року у цілодобовому режимі патрулюють близько тисячі правоохоронців.

Уточнюється, що у районі паломництва раніше було розгорнуто ситуаційний центр поліції, що дає змогу злагодженому та ефективному обміну оперативною інформацією між всіма службами. Також в Умані працює міжвідомчий оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та Державної міграційної служби.