У Черкасах урочисто відкрили реконструйований сквер «Юність». Оновлення цієї пам’ятки садово-паркового мистецтва тривало два роки. Захід відбувся в рамках відзначення Дня міста.

У сквері встановлені сучасні світлодіодні ліхтарі, облаштовані прогулянкові зони, побудовані фонтани із підсвіткою і фільтрацією води та місточком, встановлені навіси від сонця, лавки та смітники. Під час озеленення було висаджено кущі, дерева та квіти: магнолії, ліквідамбар, різні види клену — гостролистий, іспанський, клен Фрімана, спірею японську голд, платан іспанський, ялівець козацький, дерен білий, шалфей, лаванду, мікс квітів.

«Оновлений сквер «Юність» – ще одне красиве й затишне місце у Черкасах. Він давно став улюбленим місцем прогулянок і відпочинку черкасців та гостей міста. Тут проходять міські свята, виставки, концерти. Впевнений, що після реконструкції сюди приходитимуть ще більше людей і з задоволенням та комфортом проводитимуть тут свій вільний час», — зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Також він зауважив, що планується у наступному році облаштувати ще декілька скверів у різних куточках Черкас.

Музичні колективи подарували присутнім свої мелодійні вітання, а учасники свята змогли помилуватися грою яскравих барв підсвітки на струменях води у новому фонтані.