В Україні у електронному кабінеті водія і на порталі “Дія” водії невдовзі зможуть оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн.

Про це інформує Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ, передає ChesnoNews.

“Невдовзі автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачене постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня № 1007 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, – уточнюється у повідомленні.

Ця послуга буде доступна для громадян у електронному кабінеті водія та на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг “Дія”.

Зокрема, продавець і покупець, авторизувавшись, будуть заповнювати договір щодо купівлі-продажу автомобіля у електронному вигляді, і після цього документ автоматично надсилатиметься до сервісного центру МВС для проведення усіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Як уточнюється, після позитивного опрацювання адміністратором продавець та покупець накладатимуть кваліфіковані електронні підписи і договір щодо купівлі-продажу авто уважатиметься укладеним.

За інформацією установи, нововведення буде реалізоване сервісними центрами МВС України упродовж півроку після набрання чинності цієї урядової постанови.