Під час осіннього призову на Черкащині планують відправити на службу 524 особи, із яких 257 призвуть до Збройних Сил України, 155 – до Національної Гвардії України, 97 – до Державної Прикордонної Служби України, 15 – до Державної Спеціальної служби транспорту

Про це під час пресконференції розповів заступник військового комісара Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки-начальника сектору комплектування Олег Петров, передає ChesnoNews.

Стартує осінній призов на Черкащині 1 жовтня й триватиме до 31 грудня. Перші відправки призовників до військових частин розпочнуться вже 4 жовтня.

Підлягають призову на строкову військову службу придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Вони проходитимуть службу у навчальних підрозділах військових частин на території країни.

“У зв’язку з пандемією COVID-19 обов’язковим для призовників, які відправлятимуться до військових частин, є результат тесту на коронавірус чи наявність сертифікату про вакцинацію, – додав Олег Петров. – У разі виявлення у призовника позитивного тесту, йому надаватиметься час на лікування, після якого відбуватиметься повторне тестування”.