Указ про Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021 – 2026 роки підписав Глава держави.

Про це свідчить відповідний документ на сайті глави держави, передає ChesnoNews.

Для створення сприятливих умов із розвитку в суспільстві громадської ініціативи та самоорганізації, формування та діяльності інститутів громадянського суспільства, налагодження партнерської взаємодії між ними та органами державної влади, органами місцевого самоврядування постановляю.

“Громадянське суспільство здатне зробити значний внесок у сталий розвиток держави шляхом надання соціальних послуг, забезпечення здійснення соціального підприємництва, збільшення кількості робочих місць і самозайнятих осіб, поліпшення бізнес-середовища, протидії корупції, сприяння прозорості діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування та реалізації інших суспільно корисних проектів. Інститути громадянського суспільства в Україні також відіграють активну роль у сприянні відновленню територіальної цілісності та розбудові миру”, – йдеться в  Стратегії.

Там, зокрема, в Указі мова про тенденції розвитку громадянського суспільства, міжнародні зобов’язання та стандарти у сфері сприяння розвитку громадянського суспільства, принципи стратегії та ін.