Наразі до поліції надійшло 18 повідомлень пов’язаних з виборчим процесом. Усі вони зареєстровані та на даний час проводяться перевірки відповідно до чинного законодавства.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У період з 1 вересня по 5 жовтня правоохоронці отримали майже двадцять повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Поліція провела перевірки, за матеріалами яких складено 7 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Дві заяви до Черкаського районного управління поліції надійшли про пошкодження біл-бордів. Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також через перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача слідчі відкрили два кримінальні провадження, що передбачено  ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Задача поліції – забезпечити проведення чесних та прозорих виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №197.

Поліція Черкащини реєструє та перевіряє всі повідомлення стосовно порушень виборчого законодавства та закликає суб’єктів виборчого процесу діяти виключно в межах закону.