Створити неповторний імідж, вміло самопрезентуватись, писати захопливі дописи та знімати цікаві відео, мати активну громадянську позицію і зрештою, власним досвідом, помилками і досягненнями написати кодекс сучасного блогера. Такого навчали черкаську молодь 5-6 жовтня під час тренінгу «Основи ефективного блогінгу», що проходив у стінах у Черкаського державного технологічного університету.

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

Захід відбувся в межах міжнародного проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Черкащині реалізовується спільно ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій».

Упродовж двох насичених днів учасники тренінгу разом з тренерками Наталією Махинею та Вікторією Даценко вчились створювати ефективні тексти та відео і просувати їх за допомогою різних цифрових інструментів, дізнавались, які теми в медіа є нині актуальними, та розмірковували над тим, чи первинною є для блогера грошова винагорода.

“Що маємо в результаті? Власне, до теоретичних основ ефективного блогерства ми додали вміння творити текстовий пост за всіма правилами креативного письма і відтренували відеоблогінг, а саме — стрімили прямо в стінах рідного вишу, охопивши найгостріші соціальні теми”, — зазначає тренерка заходу, декан факультету гуманітарних технологій ЧДТУ, доктор педагогічних наук Наталія Махиня.

Окрім теоретичної інформації і практичних завдань, учасників заходу чекала зустріч із відомим журналістом, письменником та блогером Остапом Дроздовим, який підкреслив важливість активної соціальної позиції, необхідність створення і споживання українського медіаконтенту, подолання комплексу меншовартості у світосприйнятті та надав дієві поради блогерам-початківцям.

Проєкт «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час» виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.