Команда найстарших дівчат баскетбольної школи Михайла Бродського «Венето-Черкаси» цьогоріч дебютує у професійному баскетболі.

Про це інформує пресслужба БК “Черкаські мавпи”, передає ChesnoNews.

Фактично весь склад команди “Венето-Черкаси” – це дівчата 2006 та 2007 років народження. Ці баскетболістки за чотири роки навчання у баскетбольній школі “Черкаські Мавп” двічі ставали чемпіонками та тричі бронзовими призерками Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги України”. Вже зараз черкащанки потрапляють до збірних команд України U-14 та U-15.

“Завдяки ініціативі та допомозі мецената черкаського баскетболу, президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського у Черкасах вже кілька років тому почався новий проект – дівочий баскетбол. За ці роки ми маємо непогані результати, тому логічно, що потрібно робити крок уперед. Ми вирішили заявити команду у Першу лігу. Хочемо, щоб дівчата спробували себе у змагання, рангом вищим за ВЮБЛ. Більшість гравців – це дівчата 2006-07-го років народження, є одна дівчинка 2003-го року, а також допомагатиме команді Світлана Маляр, котра за плечима має хорошу баскетбольну кар’єру. У цій команді вона буде граючим тренером, головним тренером залишиться Олена Фатнєва. Стосовно місць чи результатів, перед дівчатами не ставимо ніяких завдань. Головне – прогресувати і зростати професійно” – зазначає генеральний менеджер БК “Черкаські Мавпи” Олександр Нагорний.

Перший тур чемпіонату “Венето-Черкаси” проведуть вже 10-11 жовтня.